Fytologie

Fytotherapie gebruikt plantaardige stoffen en is zo oud als de mensheid zelf. De zieke mens heeft altijd al zijn toevlucht gezocht tot de geneeskracht van planten. Voor 1850 waren alle geneesmiddelen van natuurlijke oorsprong. Daarna is de ontwikkeling van de synthetische geneesmiddelen op gang gekomen en verdwenen de natuurlijke geneesmiddelen naar de achtergrond.

Plantaardige geneesmiddelen worden voor allerlei aandoeningen gebruikt, niet alleen bij kortdurende kleine ongemakken, maar ook bij de behandeling van chronische en ernstige klachten. Fytotherapeutica hebben een belangrijke rol bij een brede gezondheidbevorderende aanpak, waarbij dieet en leefwijze ook van belang zijn.

Fytologie kan ook hooikoorts behandelen d.m.v. Plantago major, Ribes nigrum en Urtica urens. Bronchitis d.m.v. Allium cepa en Drosera rotundifolia en Echinacea. Eczeem en psoriasis d.m.v. Arctium lappa en Violo tricolor. PMS d.m.v. Agnus castus en Panax ginseng en Overgang d.m.v. Maca en Dong-Quai. Bij Jicht Duivelsklauw en Brandnetel. Bij Artritis Curcuma longa en Boswellia serrata. Bij Hoofdpijn Gingko biloba en Tanacetum Parthenium. Bij Stress Valeriana officinalis en Passiflora incarnata. Bij Allergie Petasites hybridus en Myroxylon balsamum.

Vitex agnus castus

Monnikspeper

reguleert het hormoonsysteem


KVK: 68593724