Liever een natuurlijke zonnebrandcrème

Als we de fabrikanten van zonnebrandcrèmes moeten geloven dan smeren we beter teveel dan te weinig. Verbranden, huidveroudering, kanker, het ligt op de loer bij elk straaltje zonneschijn.

Laat je niet gek maken. De zon is niet je vijand. Zonnen is gezond. Maar wel met mate, zoals alle fijne dingen van het leven. Dus op het heetst van de dag onder de parasol en veel water drinken. Mocht je langer in de zon blijven en jezelf willen beschermen tegen zonnebrand, smeer dan met een natuurlijke zonnebrandolie. En wel hierom:
De oorspronkelijke zonnebrandproducten bevatten effectieve stoffen die op de huid blijven liggen, dit zijn minerale filters met zink- of titaniumdioxide. Alleen… die smeren voor geen meter.

Tegenwoordig zijn er chemische filters die vaak bestaan uit octisalate, oxybenzone, avobenzone, homosalate, octinoxate en octocrylene. Smeert lekker weg en wordt goed opgenomen door de huid, met als resultaat dat de chemicaliën in de bloedbaan komen. Maar dit zijn wel chemicaliën die je hormonen ernstig verstoren of huidallergieën veroorzaken.
Uit onderzoek blijkt een negatieve invloed op de voortplantingsorganen, vertraging van de puberteit en een veranderende schildklierfunctie. Andere chemicaliën zoals retinylpalmitaat (ook wel aangeduid als: verrijkt met Vitamine A) verhogen het risico op huidkanker.

Maar wat dan wel?

Astaxanthine beschermt van binnenuit. Het is een krachtig antioxidant dat de natuurlijke weerstand van de huid tegen zonnebrand stimuleert. Astaxanthine is eigenlijk een natuurlijke beschermende stof die door de algen zelf wordt aangemaakt om zich te beschermen tegen de schadelijke invloeden van onder andere UV-stralen.

Daarnaast kun je de huid insmeren met tarwekiemolie. Dit bevat het antioxidant vitamine E, waardoor de huid wordt beschermd tegen UV-straling. Tarwekiemolie heeft een geschatte natuurlijke beschermingsfactor van 20. Overigens werkt het ook goed tegen prosiasis en eczeem.

Ook wortelzaadolie met betacaroteen en frambozenolie met vitamine A en E hebben een redelijk hoge beschermingsfactor. De huid wordt op een natuurlijke manier beschermd en voorzien van vitamines, mineralen en vetzuren.

Aangesloten bij de Nederlandse
Orde van Alternatieve Genezers

               

Praktijklicentienr.: 3314-Aa-17021


KVK: 68593724
NIBIG-registratie: 529345
AGB-praktijkcode: 90063730
AGB zorgverlener: 90104430