natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde

 Wat is Natuurgeneeskunde?

Het menselijk lichaam is één geheel en het functioneren ervan kan belemmerd worden door verkeerde voeding, slechte nachtrust of stress met een verstoorde darmwerking als gevolg. Hierdoor ontstaan er schadelijke stoffen in de spijsvertering die een ontregelende invloed hebben op de rest van het lichaam. Bij een minder goede werking van de spijsverteringsorganen zullen afvalstoffen zich ophopen. Het belangrijkste effect van natuurgeneeskundige preparaten is het bevorderen van de uitscheiding van afval- en gifstoffen. De werking van organen wordt gestimuleerd met herstel van het evenwicht en het verdwijnen van ziekte als resultaat. 

Arctium lappa

Grote klis

 

ontgift en ontsmet

 Wat doet een natuurgeneeskundig therapeut?

De natuurgeneeskundig therapeut reactiveert het natuurlijke genezende vermogen van het lichaam. Dit vindt plaats door het gebruik van natuurlijke middelen en technieken, speciaal samengesteld op de behoeften van uw eigen lichaam. Het doel is een versterking van het zelfregulerende vermogen, het ontwikkelen van een gezonde leefstijl en het behoud van lichamelijk en psychisch evenwicht.

Echinacea

Rode zonnehoed

voor een goede weerstand

 Waarbij kan natuurgeneeskunde helpen?

In de natuurgeneeskundige visie zijn ziektesymptomen nuttige reacties op een disbalans in het lichaam. Kwalen als astma, bronchitis, allergie, artrose, reuma, psoriasis, candida, spastische darm, verstopping, maagzuur, galstenen, buikkramp, ziekte van Pfeiffer, incontinentie, ouderdomsklachten, hartproblemen en hoge bloeddruk kunnen hiervan het gevolg zijn. Orthomoleculaire voeding, kruiden en homeopathische middelen helpen de balans te herstellen door de oorzaak te achterhalen, tekorten aan te vullen en te behandelen waar nodig zodat klachten verdwijnen.

Calendula

Goudsbloem

bloedstelpend en ontstekingsremmend

Aangesloten bij de Nederlandse
Orde van Alternatieve Genezers

               

Praktijklicentienr.: 3314-Aa-17021


KVK: 68593724
NIBIG-registratie: 529345
AGB-praktijkcode: 90063730
AGB zorgverlener: 90104430