Stress… we weten allemaal hoe we eraan komen, maar hoe kom je er weer vanaf? Dat ellendige gevoel van altijd maar gejaagd zijn, of bij het minste of geringste overprikkeld. Nooit geweten dat het geknipper van een verkeerslicht in het donker zo irritant kan zijn, en waarom praat iedereen zo druk? De normaalste dingen komen opeens zo hard binnen dat je er doodmoe van wordt. Tijd voor een pas op de plaats, want zo is het niet leuk meer. Even alle niet noodzakelijke dingen laten gaan en me alleen concentreren op de zaken die echt moeten gebeuren en voor de rest vooral heel veel slapen. Dat werkt bij mij altijd. En mocht het ontspannen niet meteen helemaal lukken, dan heb ik daar een goede remedie voor.

Naast een kuurtje passiebloem of valeriaan ga ik naar een Thaise masseuse, in mijn geval is dat Siwocco Wellness in Dordrecht. Ik kom er inmiddels al 8 jaar, dus ik weet wat ik kan verwachten. Geen reserves dus, gewoon lekker gaan liggen en me anderhalf uur lang helemaal uit elkaar laten trekken. Heerlijk!

Pijntjes verdwijnen als sneeuw voor de zon en een diepe rust komt over me. De masseurs weten precies wat ze doen en zijn niet flauw. Ze pakken elke spiergroep stevig aan en dat is niet altijd fijn, maar hé… zachte heelmeesters, stinkende wonden, toch?

In het begin moest ik er best aan wennen, hoor. Ik kwam voor ontspanning maar lag met angst en beven af te wachten waar de tengere dame met de vriendelijke glimlach me nu weer pijn ging doen. Langzaam maar zeker leerde ik vertrouwen te hebben en me over te geven. Niet in de laatste plaats door de hartverwarmende toewijding van masseuse Pla, de eigenaresse van Siwocco. Ik had al snel in de gaten dat een Thaise massage zo’n kado is voor je lijf, dat het zonde zou zijn om het alleen te doen als je gestresst bent. Ik ga nu elke 6 weken voor een ‘onderhoudsbeurt’ en blijf op die manier goed in balans. En als het me af en toe toch even te veel wordt, dan ga ik een keertje extra, in combinatie met wat rustgevende kruiden, een potje kamillethee en lekker vroeg naar bed.

Stress… we weten allemaal hoe we eraan komen, maar hoe kom je er weer vanaf? Dat ellendige gevoel van altijd maar gejaagd zijn, of bij het minste of geringste overprikkeld. Nooit geweten dat het geknipper van een verkeerslicht in het donker zo irritant kan zijn, en waarom praat iedereen zo druk? De normaalste dingen komen opeens zo hard binnen dat je er doodmoe van wordt. Tijd voor een pas op de plaats, want zo is het niet leuk meer. Even alle niet noodzakelijke dingen laten gaan en me alleen concentreren op de zaken die echt moeten gebeuren en voor de rest vooral heel veel slapen. Dat werkt bij mij altijd. En mocht het ontspannen niet meteen helemaal lukken, dan heb ik daar een goede remedie voor.

Naast een kuurtje passiebloem of valeriaan ga ik naar een Thaise masseuse, in mijn geval is dat Siwocco Wellness in Dordrecht. Ik kom er inmiddels al 8 jaar, dus ik weet wat ik kan verwachten. Geen reserves dus, gewoon lekker gaan liggen en me anderhalf uur lang helemaal uit elkaar laten trekken. Heerlijk!

Pijntjes verdwijnen als sneeuw voor de zon en een diepe rust komt over me. De masseurs weten precies wat ze doen en zijn niet flauw. Ze pakken elke spiergroep stevig aan en dat is niet altijd fijn, maar hé… zachte heelmeesters, stinkende wonden, toch?

In het begin moest ik er best aan wennen, hoor. Ik kwam voor ontspanning maar lag met angst en beven af te wachten waar de tengere dame met de vriendelijke glimlach me nu weer pijn ging doen. Langzaam maar zeker leerde ik vertrouwen te hebben en me over te geven. Niet in de laatste plaats door de hartverwarmende toewijding van masseuse Pla, de eigenaresse van Siwocco. Ik had al snel in de gaten dat een Thaise massage zo’n kado is voor je lijf, dat het zonde zou zijn om het alleen te doen als je gestresst bent. Ik ga nu elke 6 weken voor een ‘onderhoudsbeurt’ en blijf op die manier goed in balans. En als het me af en toe toch even te veel wordt, dan ga ik een keertje extra, in combinatie met wat rustgevende kruiden, een potje kamillethee en lekker vroeg naar bed.